Dania mięsne - wieprzowe Golonka z warzywami po bawarsku, cena za 100g 16 Z warzywami, pieczona w piecu w piwie, podawana z ziemniakami z wody. GOLONKA na kapuście, cena za 100G 15 Na kiszonej, zasmażanej kapuście, z chrzanem i musztardą. W zestawie z ziemniakami gotowanymi. Tradycyjny schabowy, 150g 41 Schab smażony na smalcu, podawany z ziemniakami puree i mizerią. Schab zapiekany, 150g 45 Schab panierowany, smażony na smalcu, zapieczony z pieczarkami i serem. Podawany z pieczonymi ziemniakami i mixem sałat. PIECZEŃ Z KARKÓWKI, 150 G 41 Podawana pyzami i ciemnym sosem i bukietem surówek. PULASKI MAJOWE, 200G 42 Policzki wieprzowe w sosie grzybowym, podane z modrą, zasmażaną kapustą i kluskami śląskimi. Rolada staropolska wieprzowa 40 Z boczkiem, ogórkiem kiszonym i cebulą, podawana z kapusta modrą lub zasmażaną, pyzami i ciemnym sosem. Karkówka z grilla, 180g 41 Podawana z mixem sałat, pieczonymi ziemniaczkami, sosem czosnkowym lub ketchupem. Kotlet schabowy z kością 43 Podawany z ziemniakami puree oraz mizerią. Dania mięsne - wołowe Stek z antrykotu, 200g 86 Podawany z frytkami belgijskimi oraz miksem sałat. Tatar wołowy 37 120g wołowiny, pieczarki konserwowe, cebula czerwona, cebula biała, ogórek konserwowy, kapary, żółtko. Smażony ryż z wieprzowiną 36 Ryż, mięso mielone wieprzowe, papryka, cebula, czosnek, sos pomidorowy, ser parmezan, pietruszka Dania mięsne - drobiowe KOTLET DE VOLAILLE, 150G 38 Kotlet drobiowy z masłem i pietruszką, podawany z frytkami i bukietem surówek. IMPERIAL, 150 G 44 Kotlet drobiowy z żółtym serem, podawany z frytkami belgijskimi i warzywami grillowanymi. FILET GRILLOWANY, 180 G 44 Mięso drobiowe z serem mozzarella, pomidorami, warzywami grillowanymi i smażonymi ziemniaczkami. UDKO Z KACZKI / DWA UDKA Z KACZKI 44 / 66 Udko z kaczki podawane z kluskami na parze i modrą kapustą Kurczak Teriyaki 36 Kurczak, ryż, papryka, papryka peperoni, cebula, czosnek, imbir, sos sojowy, miód Kotlet drobiowy panierowany, 150 g 36 Kotlet drobiowy panierowany, podawany z frytkami i bukietem surówek. Roladka drobiowa 34 Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem z ryżem, marchewką z groszkiem i sosem beszamelowym. Filet w sosie cebulowym, 150g 36 Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-cebulowym, z prażoną cebulką, ziemniakami puree i bukietem surówek. Paluszki z kurczaka w złocistej panierce 36 Paluszki z kurczaka (5 szt.) w złocistej panierce z sezamem, podawane z frytkami i surówką